Methodisch handelen inzichtelijk 3e druk
Over de website

Over de website

Ter ondersteuning van de derde druk van het boek Methodisch handelen inzichtelijk vinden studenten en docenten op deze website extra materiaal. 
 

Veel van de opdrachten in Methodisch handelen inzichtelijk gaan over de bewoners van het Jan de Ruiterplein. Dit plein vormt zowel in het boek als op de website de leidraad bij elke stap in de cyclus van methodisch handelen. Het is de overkoepelende casus aan de hand waarvan de theorie gaat leven. 

 

Studenten vinden naast extra opdrachten bij de casus op deze website ook powerpointpresentaties en antwoorden bij de vragen uit het boek. Deze zijn per hoofdstuk gerangschikt en te downloaden na het aanmaken van een account. 

 

Voor docenten is er een docenthandleiding bij deze uitgave met daarbij per hoofdstuk extra lesmateriaal en powerpointpresentaties. Toegang tot het docentendeel verkrijgt een docent na een goedgekeurde aanvraag van een docentexemplaar.

 

Voor docenten en studenten zijn er drie interessante tutorials beschikbaar over thema's binnen het methodisch handelen. 

 

Over het boek

Methodisch handelen lijkt een vanzelfsprekende basisvaardigheid voor een professionele hulpverlener, maar de praktijk blijkt weerbarstig. Voor veel aankomende hulpverleners is het lastig om het concept van methodisch handelen onder de knie te krijgen. 


Methodisch handelen inzichtelijk biedt de student stap voor stap inzicht in het concept van methodisch handelen. De vele praktische voorbeelden maken duidelijk wat methodisch handelen precies is. Theorie wordt in deze uitgave wel aangereikt, maar dient niet voortdurend als leidraad. Door de behandeling van kernbegrippen in een begrijpelijk context te plaatsen, maken aankomende hulpverleners kennis met de negen fasen van de plancyclus en leren ze deze toe te passen en te relateren aan de verschillende beroepspraktijken.
 

 
Tip: deze website werkt wel op systemen met een smal scherm zoals een smartphone, maar je kunt hem beter gebruiken op een computer of tablet.

Hint: this website does work on a smartphone screen, but we recommend that you use a computer or tablet.